Buffet bestellen Slump blog Slump rent

Wilt u contact met ons?
Bel: 0527 - 27 43 27

Blog: Do’s en dont’s voor een succesvolle barbecue

2 januari 2017

Do’s en dont’s voor een succesvolle barbecue

De temperaturen in Nederland stijgen en de barbecues komen weer tevoorschijn. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat uw barbecuefeest succesvol wordt? Slump Catering & Events heeft voor u zowel de belangrijkste do’s als dont’s van barbecueën op een rij gezet.

Do’s
1. Goede bereiding
Wie houdt er nu niet van een lekker mals stukje vlees van de barbecue? Door het vlees regelmatig met olie te bestrijken of het te marineren blijft het mals en sappig. De sappen blijven ook bewaard door niet met een vork in het vlees te prikken maar het vlees te keren met barbecuetang. Strooi van tevoren geen zout op het vlees en probeer het vlees niet teveel te draaien, zo kan het rustig bruin worden.

2. Vlees gekoeld bewaren
Barbecuefeesten vinden vaak plaats wanneer de temperaturen weer aangenamer zijn. Leg het rauwe vlees nooit in de zon maar bewaar het vlees op een koele plek in bijvoorbeeld koelkasten of koelboxen, dit voorkomt voedselvergiftiging.

3. Gezond barbecueën
Vlees is natuurlijk het hoofdingrediënt van een barbecue. Maar dit kan worden gecombineerd met heerlijke gezonde gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een lekkere spies met verschillende groenten zoals paprika, champignon, tomaat en ui of bereidt maiskolven op de barbecue. Ook is het gezond en lekker om vlees te vervangen door vis, u kunt bijvoorbeeld een heerlijk vispakketje maken met verschillende kruiden en groenten. Wij bieden verschillende barbecuepakketten aan met onder andere veel verschillende soorten vlees en salades.

Dont’s
1.  Te snel willen
Veel barbecueliefhebbers kunnen niet wachten tot ze mogen aanvallen. Maar het is belangrijk dat indien u een houtskoolbarbecue gebruikt, u deze ruim van te voren aansteekt. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool bijna grijs kleurt, is de barbecue op temperatuur en kunt u het vlees gaan grillen. Heeft u zelf geen barbecue? Geen probleem! Wij bieden verschillende soorten barbecues aan, klik hier voor meer informatie.

2. De afwas laten liggen
Na een gezellige avond met lekker eten en drinken, zien de meeste mensen er tegen op om alles af te wassen. Hoe krijg je een barbecuerooster gemakkelijk schoon zonder staalborstel? Pak een halve citroen en wrijf deze over het rooster of gebruik een prop aluminiumfolie en het vuil laat gemakkelijk los. Ook kunt u het rooster nog een tijdje op de barbecue laten liggen zodat de etensresten gemakkelijk er af kunnen worden gehaald. Wilt u na een gezellige barbecue nog nagenieten en niet direct hoeven te beginnen aan de afwas? Wij bieden disposables, servies en barbecues aan, die wij na gebruik voor u reinigen.

3. Stressen
Wilt u een groot barbecuefeest organiseren? Dan is het fijn als alles goed is geregeld en u zich nergens druk om hoeft te maken. Slump Catering & Events verzorgd complete barbecuefeesten, zodat u niet op de barbecue hoeft te letten maar kunt genieten van een gezellige avond. Wij bieden onder andere barbecuepakketten aan inclusief servies, barbecue en reiniging maar ook is het mogelijk om de barbecue te laten verzorgen door één van onze ervaren koks.