Buffet bestellen Slump blog Slump rent

Wilt u contact met ons?
Bel: 0527 - 27 43 27

Een kijkje in de keuken bij…

24 juli 2018

Met wie hebben wij het genoegen?

‘Peter Wever, al twaalf jaar als chef kok werkzaam bij Slump Catering & Events en sinds kort werkzaam als bedrijfsleider. In mijn functie als chef kok ben ik verantwoordelijk voor het aansturen van de zelfstandig werkende koks en assistent koks en daarnaast voor het inkopen van producten en de keukenplanning, zowel in de keuken bij ons in Bant als op locatie. Wij laten als keukenteam zien dat wij vakmanschap beheersen.

Ook draag ik zorg voor HACCP, dit is een voedselveiligheidssysteem. We voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Als keukenteam zijn wij ervoor verantwoordelijk dat al onze gasten heerlijk eten gepresenteerd krijgen en daarnaast hygiënisch te werk gaan.’

Wat is er in al die jaren veranderd in je keuken?

‘Onze werkwijze is door de jaren heen erg veranderd. Tegenwoordig eten we gevarieerder, met gezond verstand en gooien we minder eten weg. We werken duurzaam en willen voedselverspilling voorkomen en zijn daarin erg creatief. Het assortiment veranderd voortdurend omdat we mee gaan met de nieuwste trends. Een paar jaar geleden zag je geen zoete aardappel in de voorraad cel liggen, nu wel! Daarnaast zijn we in die twaalf jaar ook erg gegroeid. Waar ik voorheen alles zelf wilde doen, lukt me dat vandaag de dag niet meer. Ik stuur het team aan, instrueer ze en controleer veel.’

Hoeveel koks zijn er in dienst bij Slump?

‘In totaal werken we met acht koks en een aantal keukenassistenten.’

Wat maakt het werken bij Slump Catering & Events zo leuk?

‘De diversiteit. Geen dag is hetzelfde en elk feest is anders. Als je na afloop van het feest een reactie krijgt dat alles heeft gesmaakt en dat de gasten hebben genoten is dat natuurlijk het mooiste compliment wat je kunt krijgen. En wij doen het als een team, het is net een familie. De afwasser is net zo belangrijk als de partymanager of opbouwmedewerker. Iedereen helpt elkaar en daardoor
zijn we één grote familie.’

Wat is je leukste herinnering/ervaring tot nu toe?

‘Heb je even? Het eerste dat me te binnen schiet is dat ik samen met Henk Slump op locatie ging. Henk kondigt vaak het buffet aan, zo ook deze keer. Totdat ik plotseling verstijfde want Henk vertelde door de microfoon dat ik het buffet verder zou toelichten. Ik schrok me rot en heb stotterend uitleg gegeven over het buffet dat we klaar hadden gemaakt. Nu draai ik mijn hand daar niet meer voor om, maar toen was het spannend!’