Buffet bestellen Slump blog Slump rent

Wilt u contact met ons?
Bel: 0527 - 27 43 27

Foodtrends zomer

16 mei 2018

 

Foodtrends zomer 2018

De leukste foodtrends op een rijtje! Wij als cateraar delen de foodtrends van dit moment graag met je. Want als je binnenkort een feestje geeft, dan wil je dat gasten napraten over het spectaculaire feest zoals een bruiloft, tuinfeest of jubilea. Dan praat iedereen na en hebben ze het over de prachtige jurk, het mooie weer, de bijzondere locatie, maar ook… over het eten.

Ben je benieuwd wat de foodtrends voor deze zomer zijn?

Foodtrend 1: Groente

De foodtrend van deze zomer is toch bij uitstek GROENTE. De tijd dat een gevulde portobello, groentesoep of een maaltijdsalade de enige opties waren voor vega- of flexitariërs ligt gelukkig ver achter ons. Lokale groenten, seizoensgebonden groenten en de ‘vergeten’ groenten zijn de afgelopen jaren erg gewild. En ook gezond! En laten wij nou gevestigd zijn in de Noordoostpolder, waar de beste groenten en fruitsoorten worden geoogst. Zo vanaf het land in onze pan!

Ook in onze buffetten en hapjes bereidingswijze komt veel meer variatie. Groenten worden niet alleen gekookt en geroerbakt, maar worden ook gegrild gegeten of toegevoegd aan de omelet en pizza.
Groenten zijn verrassend lekker!

Tip: Ga eens naar de plaatselijke groenteboer of teler met een klein groentewinkeltje aan huis.

Foodtrend Groente Foodtrend Groente

 

 

 

 

 

 

Foodtrend 2: Slow cooking

Slow cooking Slow cooking, de naam zegt het al, is een compleet andere kooktechniek waarbij je de tijd
neemt om een goed gerecht te maken. En dat proef je! Bij slow cooking houd je bereidingstemperaturen aan van 80°C tot maximaal 99°C. Die lagere temperaturen zorgen voor een rijke smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten tijd hebben om smaak af te geven. Wil je meer weten of slow cooking en onze gerechten? Neem contact met ons op!

Foodtrend 3: BEWUSTWORDING

Oké, op foodblogs is dit natuurlijk allang ‘gewoon’. Maar de meeste mensen die niet zo
met foodblogs bezig zijn, kiezen nu ook meer voor vers, zelf maken en niet meer klakkeloos eten weggooien. Toch is dit een heuse foodtrend. We willen weten waar de voeding vandaan komt en zijn steeds kritischer over allerlei toevoegingen. Daarom bakken we zelf brood, halen we zuivel bij de regionale boer en zijn we kritisch bij het kiezen onze groenten. Ook wij doen dat. Wij werken met eerlijke en duurzame producten zoals de boerderijkip. Zoals een Hollandse scharrelkip met meer smaak en een beter leven.

foodtrends- bruiloft-feestfoodtrends- bruiloft-feest

 

 

 

 

 

Foodtrend 4: Hergebruiken

Foodtrend nummer vier is “hergebruiken”. Dat wil zeggen, je probeert de hoeveelheid afval te beperken en ingrediënten van kop tot staart te gebruiken. Niet alleen heel erg verrassende combinaties ontdek je daardoor, het is ook heel erg duurzaam.

Foodtrend 5: Comfort Food 

Wie houdt er niet van comfort food op z’n tijd?! Langzaamaan stappen we weg van het idee dat feesten, waaronder bruiloften superfancy moeten zijn en steeds meer willen ze gewoon een goed feest met hun dierbaren waar lekker eten centraal staat. Dus, van een heerlijke burger tot patatjes, bitterbal of pizza’s het kan allemaal. En uiteraard is ook comfort food makkelijk tot een hoger culinair standje te tillen met een paar speciale ingrediënten of door het mooi te serveren.

foodtrends- bruiloft-feest foodtrends- bruiloft-feest

 

 

 

 

 

 

Foodtrend 6: Speciaal bier

In steeds meer horecagelegenheden vind je bierkaarten. Passend bij het gerecht wat je eet. De keuze is reuze; blond, donker, weizen, radler, rosé bier of amber. Er is zoveel variatie dat bijna iedereen zijn favoriete biertje kan drinken. En wij als cateraar blijven natuurlijk niet achter en schenken ook allerlei soorten bieren. Voor kleine groepen adviseren wij flesjes bier. Goedkoper en veel handiger! Verwacht je veel gasten, dan hebben wij een hele leuke zelftapbar. Je kunt hier meerdere smaken bier  (fustjes) op installeren en zelf tappen. Ideaal toch?

foodtrends-bier-zelftapbar foodtrends-bier-zelftapbar