Buffet bestellen Slump blog Slump rent

Wilt u contact met ons?
Bel: 0527 - 27 43 27

Vier Kerst met stylist Yvonne

4 december 2018

De kerstdagen komen steeds dichterbij en de eerste kerstbomen komen voorzichtig tevoorschijn. Kerst staat voor veel mensen in het teken van gezellig samen zijn en heerlijk en uitgebreid tafelen. Tijdens het kerstontbijt, -lunch of -diner komen de lekkerste gerechten op tafel. Een prachtig gedekte kersttafel kan het verschil maken en zorgt voor een extra feestelijke sfeer. Onze huisstylist Yvonne van Kranenburg van het bedrijf In Style geeft tien tips voor de allermooiste kersttafel.

1. Gebruik zoveel mogelijk accessoires in dezelfde stijl. Hierdoor creëer je rust en eenheid, dit ziet er netter en stijlvoller uit. Gebruik maximaal drie kleuren op je kersttafel. Wit en zwart zijn geen kleuren.nbv

2. Gebruik kleuren en materialen die terugkomen in het interieur van je huis.

3. Heb je een ronde tafel? Gebruik ronde voorwerpen, zoals ronde borden. Bij een lange tafel kan je zowel vierkant als rechthoekige voorwerpen gebruiken. Gebruik geen verschillende vormen op één tafel.

4. Koop een stof in jouw favoriete kerstkleur en maak eigen servetten en een tafelloper. Bij een lange tafel kan je een loper over het midden van de tafel leggen. Bij een ronde tafel gebruik je ronde placemats met als extra item een mooie ronde placemat in het midden van de tafel.

5. Gebruik kerstgroen zoals dennentakken en hulst. Maak van het kerstgroen een mooi lint over het midden van de tafel en plaats diverse kleine flesjes met één bloem tussen het kerstgroen. Gebruik verschillende hoogtes en denk om het gebruik van maximaal drie kleuren. Op een ronde tafel kan je hetzelfde toepassen echter dan in een cirkel.

6. Plaats tussen het kerstgroen en de flesjes kaarsen op een voet of waxinelichtjes in de juiste kleur.

7. Plaats op de kersttafel menukaarten of een tafelschikking. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een spleet in een stukje hout te zagen en de menukaart of tafelschikking er in te plaatsen.

8. Gebruik een boomschijf als placemat. Hierop stapel je de borden. Begin met een onderbord, daarop een groot plat bord met een papieren servet, daarop een kleiner bord met een servet. De servet kan je leuk vouwen met een lintje of een takje er omheen.

9. Vul waterflessen met kruiden, schijfjes citroen, limoen of sinaasappel en water. Een simpele fles kun je opleuken met een touwtje en een dennenappel of een kerstballetje.

10. Zorg ervoor dat voordat je gasten arriveren je de woonkamer en keuken netjes opruimt. Creëer extra sfeer door de lichten te dimmen en kaarsjes aan te steken.

Alvast fijne feestdagen en geniet van een heerlijk kerstdiner aan een prachtig gedekte tafel.

Geen stress met kerst? Slump Catering & Events verzorgd tijdens de kerstdagen de lekkerste buffetten warm bij je thuis.

Benieuwd? Klik hier voor meer informatie.