Partners in Piepers

IMG_5729

 

 

 

 

 

 

Partners in Piepers

De eerste week van november stond ook bij ons in het teken van de rassenshows. Diverse aardappelhandelshuizen presenteerden hun rassen en aankomende variëteiten aan telers en verwerkers uit de hele wereld.

Er zijn al veel rassen maar er is altijd plaats voor nieuwe aardappelen. Zo vraagt elke grond en elke cultuur om een andere aardappel. De polder werd overstroomd met bezoekers die er maar niet  genoeg van krijgen de aardappel in allerlei talen en toonaarden te bespreken, keurende blikken  te schenken of in de hand te nemen.

Wij hebben bij verschillende aardappelbedrijven de aankleding en catering verzorgd.
Medewerkers van Slump Catering & Events hebben meerdere aardappel opslagloodsen omgetoverd tot een ware ‘showroom’. Van inrichting, aankleding, styling, versiering, decoratie en zelfs een plafond met spots en landenvlaggen.

En voor de koks begon de week met: aardappels schillen! Zij hebben heerlijke aardappelgerechten gemaakt met ras echte polderaardappelen zoals:

> Aardappelsalade met spekjes
> Aardappelsoep met Parmezaanse kaas en pesto
> Krokante aardappeltjes met kabeljauw en botersaus
> Aardappelquiche taart met rivierkreeftstaartjes
> Rösti blokjes met makreel en frisjeesla
> Aardappelflensjes met rauwe ham
en nog veel meer!

Naast deze heerlijke hapjes werd er ook ‘live’ gekookt waaronder bij KWS. Onze chef kok bereidde ‘live’ heerlijke gerechten met aardappelrassen van KWS.